tel. 0161 700227

Werk- en sportgerelateerde klachten

Bijv. overbelasting tijdens of na het werken of sporten.

Werkgerelateerde klachten

Hoofdpijn, nek- schouderklachten, rugklachten en CANS/RSI klachten komen vaak voort uit problemen op de werkplek. Een verkeerde werkplekinstelling, een verkeerde werklekhouding of juist te eenzijdig en statisch werk zijn allemaal risico factoren voor het ontstaan van werk gerelateerde klachten. Het is belangrijk om uw werksituatie goed te bespreken en dit in verband te brengen met de klacht. In de praktijk bespreken we alles, krijgt u tips/adviezen en oefeningen en/of houdingscorrecties die ertoe leiden dat u op termijn uw werk weer goed en verantwoord kunt uitvoeren.

Werkplekadvies op maat!

Wanneer sprake is van werk gerelateerde klachten, die binnen de muren van de praktijk onvoldoende aangepakt kunnen worden, biedt évanie u nu ook de mogelijkheid langs te komen op uw werkplek. Op uw werkplek krijgt u gerichte tips en adviezen die bijdragen tot een verbetering van uw houding- en beweegpatroon tijdens uw werkzaamheden. Door deze oplossingsgerichte en preventieve aanpak bent u nadien in staat om overbelasting- en werk gerelateerde klachten volledig op te heffen, te verminderen en/of te voorkomen.

Sport gerelateerde klachten

Bewegen is belangrijk én bewegen is goed. Als het maar op de juiste manier gebeurd. De kwaliteit en techniek van uw sportuitvoering is essentieel om blessures te voorkomen. Tegenwoordig ontstaan veel blessures in de sportschool, bij onjuist gebruik van fitness apparatuur of té zwaar trainen bijvoorbeeld. Klachten van overbelasting en andere blessures door fitness worden in de praktijk veel gezien. Daarnaast worden klachten door voetbal, tennis, hockey, hardlopen etc. ook gezien. De oorzaken kunnen heel divers zijn en zijn afhankelijk van de vorm van sport die beoefend wordt.

Een correcte uitgangshouding, juist spiergebruik en een goede ademhaling, helpen blessures te voorkomen en uw sportuitvoering nog effectiever te maken.

Sinds kort is Laura werkzaam bij évanie als sportoefentherapeut. Want évanie houdt u graag op een goede en verantwoorde manier in beweging!

Meer informatie over werk- en sportgerelateerde klachten?

Heeft u vragen over werk- en sportgerelateerde klachten? Neem voor meer informatie over werk- en sportgerelateerde klachten gerust contact op met évanie uit Breda!