tel. 0161 700227

Hoofdpijn en spanningsklachten

U kunt bij évanie terecht voor de behandeling van spanningshoofdpijn ‘Tension type headache’ en migraine.

Hoofdpijn

Iedereen heeft wel eens hoofdpijn. Bij de meeste mensen is dit gelukkig van voorbijgaande aard. Is dit niet het geval dan heeft uw hoofdpijn mogelijk een oorzaak zoals; stress, spanning, een verkeerde nek- schouder- en hoofdstand, een gespannen (werk)houding etc. Er worden verschillende soorten hoofdpijn onderscheiden, waarvan migraine en spanningshoofdpijn (tension type headache) het meest bekend zijn.

Hoofdpijn kan in periodes voorkomen of een meer chronisch karakter hebben; spanningshoofdpijn en migraine kunnen d.m.v. oefentherapie, vaak gecombineerd met (sport)massage, verminderen of volledig opgeheven worden. Voor migraine heeft évanie nog enkele specifieke behandelmethoden.

Spanningshoofdpijn

Kenmerkend voor spanningshoofdpijn is een drukkend, beklemd gevoel om het hoofd (strak band gevoel, te strakke helm of pet) en kan zowel aan één als aan beide zijden van het hoofd voorkomen. Vaak gaan deze klachten gepaard met een gespannen gevoel in nek en schouders. Duizelingen en wazig zien komen ook regelmatig voor. Meestal is er geen sprake van misselijkheid en overgevoeligheid voor licht en geluid, bij migraine komen deze klachten echter wel vaak voor.

Meer informatie over hoofdpijn en spanningsklachten?

Heeft u vragen over hoofdpijn en spanningsklachten? Neem voor meer informatie over hoofdpijn en spanningsklachten gerust contact op met évanie uit Breda!