tel. 0161 700227

Voor wie is oefentherapie geschikt?

Oefentherapie is zinvol voor iedereen met of zonder (pijn)klachten. De slogan van de beroepsvereniging voor oefentherapeuten is ‘Gezond bewegen kun je leren’. In principe is dit voor iedereen van belang. Daarom kunnen twee doelgroepen onderscheiden worden, mensen met klachten en mensen zonder (pijn)klachten.

Mensen met klachten

 

Hoofdpijn en spanningsklachten Bijv. spanningshoofdpijn, migraine, stress
Nek-, schouder- en armklachten Bijv. KANS/RSI, nekhernia, tenniselleboog, whiplash
Rug- en bekkenklachten Bijv. spit, ischias, hernia, bekkeninstabiliteit
Heup-, knie- en voetklachten Bijv. artrose, osteoporose, standsafwijkingen
Ademhalingsklachten Bijv. hyperventilatie, astma, licht stadium van COPD
Werk- en sport gerelateerde klachten Bijv. overbelasting tijdens of na het werken of sporten
Chronische klachten*  Bijv. reuma, artrose, fibromyalgie, osteoporose
Neurologische klachten Bijv. hernia, radiculair syndroom
Reumatische klachten Bijv. reuma, artrose, fibromyalgie, scheuermann
Houding- en bewegingsafwijkingen Bijv. scoliose, thoracale kyfose, lumbale lordose
Slaapproblemen** Bijv. in- of doorslaapproblemen, slaapapneu

* bij chronische klachten richt de oefentherapie zich op het leren omgaan met de klachten met als doel het dagelijks functioneren te optimaliseren.
** évanie is sinds oktober 2014 gespecialiseerd in het behandelen van slaapproblemen middels slaaptherapie, évanie is de eerste en tot nu toe de enige praktijk in Breda die dit aanbiedt.

évanie heeft veel ervaring en affiniteit met het behandelen van hoofdpijn en spanningsklachten, nek- schouder- en armklachten, (lage) rugklachten, hernia, scoliose, ademhalingsklachten, klachten voortkomend uit werk of sport en slaapproblemen.

Mensen zonder (pijn)klachten

Werk gerelateerd:
Gezien het preventieve karakter ‘voorkomen is beter dan genezen’ is oefentherapie sterk aan te bevelen bij beroepen waarin veel fysieke arbeid wordt gevraagd (bouwvakkers, verpleegkundigen), waarin langdurig in dezelfde statische houding wordt gewerkt (beeldschermwerkers, chauffeurs) en waarin langdurig dezelfde repeterende en dynamische handelingen worden verricht (productiemedewerkers, musici).

Sport gerelateerd:
Bewegen is belangrijk en bewegen is gezond, maar blessures door bijvoorbeeld overbelasting liggen op de loer. Het is daarom tijdens alle vormen van sport (fitness, voetbal, tennissen, hockey, hardlopen) erg belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurd. De kwaliteit en techniek van uw sportuitvoering is essentieel op blessures te voorkomen. Daarnaast kunnen we gerichte tips en adviezen geven over wat voor u nu écht belangrijk is. Wij bieden ook sportmassage.

Houding gerelateerd:
Tegenwoordig besteden we op alle manieren graag aandacht aan ons uiterlijk. Maar heeft u zich wel eens bedacht hoe groot de invloed van uw houding op uw totale uitstraling is? De eerste indruk tijdens een ontmoeting of sollicitatie is bijvoorbeeld erg bepalend. Ben je onzeker of weet je je geen houding te geven? Kom dan eens langs voor advies. Met een juiste houding valt vaak meer te bereiken.