tel. 0161 700227

Adem- en Ontspanningstherapie

Évanie heeft veel ervaring en affiniteit met het behandelen van ademhalingsproblematiek. In de afgelopen jaren zijn goede resultaten bereikt met ademhalingstherapie. U kunt ervaringen van patiënten teruglezen bij de patiëntervaringen op deze website.

Ademhalingsproblematiek aanpakken met ademhalingstherapie

Ademen gaat normaal gesproken vanzelf en onbewust. Het is essentieel voor het functioneren van uw lichaam, dit wordt vaak onderschat. Een adempatroon kan door diverse oorzaken zoals, spanningen, een verkeerde houding of een ziekte/aandoening, verstoord raken. U kunt voor ademhalingstherapie bij évanie uit Breda terecht met:

  • Hyperventilatie
  • Astmatische klachten
  • Een milde vorm van COPD
  • Overige ademhalingsproblematiek

Een verstoorde ademhaling is vervelend en kan, wanneer er niets aan gedaan wordt, voor veel bijkomende klachten zorgen. Zoals; kortademigheid, benauwdheid, gespannenheid, angst, duizelingen, wazig zien, misselijkheid, hartkloppingen, tintelingen in de vingers of rond het gelaat, koude handen en voeten etc.

Ademhalingstherapie bestaat niet uit goed leren ademen en ademhalingsoefeningen alleen. Er zijn voorwaarden voor het ‘goed kunnen ademen’ waaraan ook aandacht besteed zal worden. Begrijpen hoe je ademhaling werkt en hoe je hier zelf weer invloed op uit kunt oefenen geeft controle en rust. Een informatief gedeelte m.b.t. de ademhaling is in mijn behandelingen daarom essentieel.

Meer informatie over ademhalingstherapie?

Heeft u vragen over ademhalingstherapie? Neem voor meer informatie over ademhalingstherapie gerust contact op met évanie uit Breda!