tel. 0161 700227

Oefentherapie Cesar Breda

Oefentherapie Cesar is één van de specialiteiten van évanie, praktijk voor oefentherapie cesar en sportmassage gevestigd in Breda.

Sinds 1972 is oefentherapie cesar is een wettelijk erkend paramedische beroep. Het behandelen en voorkomen van klachten die zijn ontstaan door bijvoorbeeld een verkeerd houdings- of bewegingspatroon, een ziekte/aandoening, een verkeerde ademhaling, zwaar of belastend werk, een ongeval of ouderdomsklachten staan hierin centraal. In de behandelingen oefentherapie cesar wordt altijd uit gegaan van uw eigen hulpvraag. Dit vormt de basis voor het behandeldoel en behandelplan.

Bij het verklaren van uw onbegrepen en soms veelal terugkerende klachten kan oefentherapie cesar een echte ‘eye-opener’ zijn. De oplossing is vaak dichterbij dan u denkt. De klacht wordt geplaatst in het totaalbeeld van de houding en het bewegen van een cliënt. De oefentherapeut onderscheidt zich door verder te kijken dan de klacht zelf.

Historie
Oefentherapie Cesar is, evenals oefentherapie Mensendieck, een wettelijk erkend paramedisch beroep sinds 1972. Veel mensen zijn nog onbekend met oefentherapie Cesar; soms wordt gedacht dat het een specialisatie is van fysiotherapie of kent men de naam oefentherapie Cesar of Cesartherapie, maar weet men niet wat het inhoudt.

De oefentherapie Cesar bestaat onder de naam bewegingsleer Cesar al sinds de dertiger jaren. Mevr. M. Cesar –Pollak is de grondlegster van deze therapie. Zij was een leerling van mevr. Bess Mensendieck maar ontwikkelde uiteindelijk een eigen bewegingsmethode waarbij het aanleren van goede, gezonde bewegingen voorop stond.

In 1972 werden zowel oefentherapie Cesar als de oefentherapie Mensendieck erkend door het ministerie van Volksgezondheid als paramedisch beroep, hierdoor werden de behandelingen opgenomen in het vergoedingspakket van zorgverzekeraars.

Vaak spreekt men ook van Cesartherapie en Mensendiecktherapie, de officiële benamingen zijn echter oefentherapie Cesar en oefentherapie Mensendieck. Omdat de verschillen tussen beide therapieën klein zijn, wordt tegenwoordig vaak gesproken over oefentherapie, waarbij de namen Cesar en Mensendieck worden weggelaten.

Oefentherapie cesar door evanie uit Breda in beeld!

Meer informatie over oefentherapie cesar in Breda?

Neem voor meer informatie over Oefentherapie Cesar in Breda gerust contact met me op!