tel. 0161 700227

Werkwijze

U kunt zich telefonisch of via het contactformulier aanmelden voor behandeling. Samen maken we een afspraak op de tijd en locatie die voor u het meest geschikt is.

Bij verwijzing van een arts

Wat neemt u mee? Uw verwijsbrief, legitimatiebewijs en zorgverzekeringspas. Als eerst volgt een vraaggesprek om de klacht(en) goed in kaart te brengen. Hierna volgt een lichamelijk onderzoek. Uw houding wordt geanalyseerd en u wordt gevraagd meerdere bewegingen uit te voeren, gevolgd door diverse aanvullende (spier)testen. Vervolgens wordt een persoonlijk behandeldoel- en plan opgesteld en deze wordt met u besproken.

In de daaropvolgende behandelingen krijgt u doelgerichte oefeningen, tips en adviezen. Tevens leert u uw houdingen, bewegingen of ademhaling te corrigeren tijdens uw dagelijkse activiteiten waardoor het lichaam optimaal belast wordt.

Bij directe toegankelijkheid zonder verwijzing

Wat neemt u mee? Uw legitimatiebewijs en zorgverzekeringspas. Er vind eerst een korte screening plaats. Hierin wordt gekeken of u op de juiste plaats bent voor behandeling en of er geen aanwijzingen zijn voor aandoeningen die nader specialistisch onderzoek vragen. De werkwijze na de screening is gelijk aan bovenstaande tekst.

Wat wordt er van u verwacht?

Voor het slagen van de behandeling is het essentieel dat u zich actief inzet. De kennis en vaardigheden die u verzamelt zorgen ervoor dat u dit na afloop van de therapie zelfstandig kunt voortzetten, toepassen en volhouden. U wordt uw eigen therapeut, u heeft grip op uw klacht, voorkomt dat de klacht terugkeert én u kunt adequaat handelen wanneer dit nodig is.