tel. 0161 700227

Sylvia, 42 jaar, Spanningshoofdpijn

04 april, 2016

Eind november 2015 ben ik met maandelijkse hoofdpijnklachten naar mijn huisarts gegaan. Ik was het beu om vaak 2 weken in de maand pijnstilling te moeten slikken om me comfortabel te voelen in mijn dagelijks leven. Ik vertelde mijn huisarts dat de hoofdpijn altijd op komt vanuit mijn nek en doortrekt naar hoofdpijn. Mijn arts concludeerde dat het wel eens goed voor me zou kunnen zijn om naar Cesar therapie te gaan. "Ik verwijs je naar Mevr Beers die deze klacht goed weet aan te pakken", zei hij. En verwijzing naar Cesar therapie meegekregen. 
 
Een dag later gebeld om een afspraak te maken en ik kon al na 1 week terecht. Dit vond ik heel fijn en praktijk was voor mij lekker dichtbij in mijn eigen woonwijk. 
 
Tijdens het eerste consult heb ik kennis gemaakt met Stephanie. Samen mijn klachten doorgesproken en anamnese afgenomen. Al snel wist Stephanie mij te vertellen dat mijn hoofdpijn waarschijnlijk te maken heeft met een verkeerde houding van mijn nek, schouders en boven rug. Ze liet mij dit zien met zitten en staan voor de spiegel. Hierbij zag ik zelf duidelijk dat mijn schouders teveel naar voren staan en opgetrokken naar boven. Ook mijn nek buigt teveel voorover. Ik kreeg meteen vier kleine houding oefeningen uitgelegd, waar ik mee aan de slag kon tot de volgende afspraak. Ik kreeg ook 2 vragenlijsten mee naar huis om mijn klachten en pijn te kunnen scoren tussen heel vaak last en nooit last en de pijnscore van 0 (geen pijn) tot 10 (meest heftige pijn). 
 
Op de tweede afspraak heeft Stephanie lichamelijk onderzoek gedaan door te kijken naar mijn houding en hoe ik beweeg, en we hebben de uitkomst van de twee vragenlijsten besproken. Met deze gegevens heeft Stephanie een behandelplan opgesteld en samen met mij het doel opgeschreven van wat ik met de therapie wil bereiken. Stephanie gaf mij ook een inschatting van het aantal nodige behandelingen. Ze zei dat dit wel afhankelijk is van de persoonlijke motivatie en inzet tot het doen van de opgekregen oefeningen. Ook sporten en voldoende beweging zijn belangrijk. 
 
Uiteindelijk heb ik 9 afspraken nodig gehad van een half uur. De therapie werd stap voor stap opgebouwd en was heel goed te volgen en effectief qua inhoud en van grote kwaliteit. Stephanie weet je goed te begeleiden en te motiveren en is kwalitatief goed in haar vak. Elke afspraak werd afgesloten met een plan voor de therapie inhoud bij de volgende afspraak. Dit werkte heel doelmatig vond ik. De inhoud van elke afspraak bestond meestal uit, bespreken van de klachten op dat moment, aanleren nieuwe oefeningen en los masseren van stijve spieren. Ik heb ook 2 keer medical tape op schouders en rug gehad. Dit laat je heel duidelijk voelen naar welke nieuwe lichaamshouding je toe moet werken. Ik vond dit een zeer effectief onderdeel van de therapie en heeft mijn klachten snel verminderd. 
 
Bij de tussentijdse klachten en hoofdpijn meting had ik al 60% verbetering en bij de laatste meting 95% verbetering. Mijn doel van therapie, om nog maar zelden pijnstilling te moeten pakken voor hoofdpijn en met een betere houding van nek, schouders en rug het voorkomen van spanningshoofdpijn is daar mee bereikt. Ik ben zeer tevreden over de gegeven therapie door Stephanie. Ze is fijn en duidelijk in contact en professioneel in haar vak. Ik zal haar zeker aanbevelen bij Fam en vrienden. 

Tot slot ben ik erg bewust geworden van de bijdrage van een juiste lichaamshouding aan een goede gezondheid. Het vraagt wel een stuk zelf discipline en therapie trouw. 

Stephanie, nogmaals heel erg bedankt voor je goede behandeling aan mij en ik ben heeeeeeeeeeel blij met het resultaat en het doel wat ik mede dankzij jou heb bereikt! Ik wens je heel veel succes verder met je praktijk en nogmaals bedankt voor de fijne therapie halve uurtjes. 
 
Groetjes,
Sylvia

terug naar vorige pagina